Auto-House Køge

CUPRA åbner dørene til nyt hovedkontor og præsenterer CUPRA Leon

CUPRA har indviet sit nye hovedkontor, CUPRA Garage, som ligger ved siden af SEATs hovedkontor i Martorell nær Barcelona. Under indvielsen præsenterede mærket, der fejrer 2-års fødselsdag, den nye CUPRA Leon.

Efter et 2019 med en vækst på 71,8 procent i forhold til året før og næsten 24.700 solgte biler har CUPRA sat gang i 2020 med en hel række nyheder. Ud over åbningen af det nye hovedkontor er mærket også i gang med at ombygge sine produktionshaller for racerbiler, CUPRA Racing Factory. CUPRA har investeret 5,3 millioner euro i de nye faciliteter, som har plads til 200 medarbejdere.

”Beslutningen om at etablere CUPRA som et selvstændigt mærke for 2 år siden har været en succes, for på den korte tid er det blevet vores mest indbringende forretningsenhed. CUPRA giver SEAT mulighed for at tiltrække nye kunder, og tilsammen skaber de to mærker grundlaget til fortsat vækst. Derfor har vi nu styrket CUPRA med et separat hovedkontor”, siger Carsten Isensee, fungerende President og Executive Vice-president of Finance and IT hos SEAT

CUPRA Leon med op til 310 hk

I år har CUPRA planer om at demonstrere sine evner på bilmarkedet med en udvidelse af modelpaletten og international ekspansion. Som et supplement til succesen med CUPRA Ateca styrker mærket sin produktportefølje med den første CUPRA Leon og med CUPRA Formentor, som er den første model, der er skabt specifikt til mærket.

Mens Formentor får verdenspremiere på den internationale biludstilling i Genève i næste måned, benyttede CUPRA den officielle åbning af mærkets hovedkontor til at præsentere den nye CUPRA Leon. Den kommer som både 5-dørs hatchback og stationcaren Sportstourer og har et bredt udvalg af højtydende motorer – fra benzinmotor til plug-in-hybrid med enten 245, 300 eller 310 hk.

CUPRA Leon, der forventes at blive lanceret i årets sidste kvartal og er den første CUPRA Leon med mærkets eget logo, byder på design, komfort og den nyeste teknologi til bilentusiaster, som er åbne over for elektrificering og på udkig efter køreglæde og præstationer.

CUPRA e-Racer præsenteret

CUPRA afslørede også den nye version af CUPRA e-Racer, som er verdens første komplet eldrevne touring-racerbil. Mærkets CEO Wayne Griffiths bekræftede, at CUPRA skal deltage i det elektriske touringcar-mesterskab PURE ETCR, som starter i år med Mattias Ekström og Jordi Gené bag rattet.

Ingeniørerne hos mærket, som udspringer af motorsport, har også udviklet en ny benzindreven touringcar-racerbil, CUPRA Leon Competición. Ekström og Gené afslørede bilen og fremhævede dens aerodynamik og anvendelsen af letvægtskomponenter, som er udviklet ved hjælp af 3D-print, for at forbedre vægtfordelingen.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk