Auto-House Køge

SEAT præsenterer mærkets største højdepunkter på biludstillingen i Frankfurt

  • Verdenspremiere på den nye SEAT Arona: Den nyeste SEAT model er blevet præsenteret for offentligheden på biludstillingen i Frankfurt
  • Leon CUPRA R – den mest kraftfulde model, SEAT nogensinde har produceret.
  • SEAT annoncerer finalenavnene til den kommende store SUV.

På IAAs første pressedag var Arona og Leon CUPRA R i centrum. SEATs pressekonference fandt sted under ledelse af Luca de Meo, som er SEATs øverste chef, og han præsenterede tal fra koncernen, den nye Arona, Leon CUPRA R og offentliggørelsen af finalenavnene til den kommende store SUV.

SEAT oplever nogle af de bedste tider i koncernens historie. I de seneste 4 år har SEAT opnået en vækst på 30 %, og sidste år solgte koncernen næsten 410.000 biler og opnåede et driftsoverskud på 143 millioner euro – koncernens bedste resultat nogensinde. Hidtil i 2017 – i årets første 8 måneder – har SEAT solgt over 310.000 biler, og det er en stigning på mere end 13 % i forhold til samme periode sidste år. Det er det bedste resultat siden 2001.

Stigningen i salget i 2017 afspejles i SEATs økonomiske resultater for første halvdel af året. Driftsoverskuddet steg med 40,9 % i første halvdel af året sammenlignet med samme periode i 2016 og landede på rekordtallet 130 millioner euro. Samtidig steg omsætningen med 12,7 % til 5.054 millioner euro i årets første 6 måneder.

Den nye SEAT Arona – verdenspremiere

Med den nye Arona træder SEAT ind i segmentet for kompakte crossovere. Arona indtager pladsen under Ateca i SEATs SUV-familie, hvor den er tiltænkt førere, som er på udkig efter et ekstra spændende løft af køreoplevelsen. Derudover er Arona, efter Ibiza, den anden model, som produceres på MQB A0-platformen. Bilen produceres udelukkende i Martorell, og den imponerer med sit design, sin højde, bredde og kompakte crossover-mål, de mange muligheder for individualisering og den mest avancerede teknologi inden for sikkerhed og opkoblingsmuligheder.

Arona er et led i mærkets største produktoffensiv nogensinde efter Ateca, den opgraderede Leon og den nye Ibiza, som fuldendes med den store SUV, der kommer næste år.

CUPRA R – SEATs mest kraftfulde og eksklusive bil – fås kun i begrænset antal

Den nye SEAT Leon CUPRA R vil uden tvivl tiltrække sig publikums interesse på det spanske mærkes stand på IAA 2017. SEATs mest kraftfulde gadebil i historien vil også blive den mest eksklusive, fordi den kun vil blive produceret i 799 eksemplarer. Den nye SEAT LeonCUPRA R vil kunne fås med manuel gearkasse (310 hk) og DSG (300 hk) med seks trin og forhjulstræk. Karrosseriet er forsynet med særlige detaljer som fx eksklusive kulfiberdetaljer på front- og hækspoileren, sideskørterne og hækdiffusoren, sidespejle og fælge i kobberfarve, mens hjulkasserne og fronten har et nyt og mere kraftfuldt design rundt om luftindtagene. SEAT Leon CUPRA R vil kunne fås fra slutningen af 2017, og de 799 heldige ejere vil kunne nyde et interiør, som også har et præg af kulfiber og kobberfarve, og det samme gælder rattet og gearstangen betrukket med Alcantara®. Bilen vil kunne fås i tre forskellige farver: Midnight Black, Pyrenees Grey (begge uden merpris) og den eksklusive Matte Grey.

Den nye Leon CUPRA R har også fået tilført andre ekstra detaljer. På forakslen er styretøjets styrt blevet tilpasset, og bilen er udstyret med den adaptive undervogn DCC (Dynamic Chassis Control) og ikke at forglemme Brembo-bremserne. Den har også fået et nyt udstødningssystem. Så bilen er mere sportslig, men frem for alt er den en unik og enestående model, som er forbeholdt 799 af mærkets mest krævende førere.

Finalenavnene til SEATs store SUV afsløret

SEATs offentlige afstemning for at finde navnet til mærkets store SUV har skabt store forventninger. Initiativet #SEATseekingName har givet ni forslag, som er blevet udvalgt til navngivningen af mærkets kommende tredje SUV, som bliver lanceret i 2018. De ni stednavne fra hele den spanske geografi, som er blevet valgt ud blandt de 10.130 indkomne forslag. På pressedagen er de fire finalist navne blevet offentliggjort og SEATs nye store SUV vil komme til at blive navngivet efter en af de følgende muligheder:

Alboran -- Aranda -- Avila -- Tarraco

Frem til den 25. september kan alle dem, der har lyst til at stemme på deres favoritnavn, gøre det på seat.com/seekingname og seat.es/buscanombre, og det navn, der får flest stemmer, vinder.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk